Löydät tältä sivulta sivustomme ulkopuolisia resursseja.
Koska tämä monissa tapauksissa tarkoittaa käytännössä kolmansien tahojen verkkopohjaisia sisältöjä, huomaathan jatkavasi jakamiemme linkkien taa täysin omalla vastuullasi – BiRD iNK ei kanna vastuuta näiden ulkopuolisten sivustojen sisällöstä, saavutettavuudesta tai toiminnallisuudesta.
Alan Watts Organization
Mikäli Alan W. Watts ajatuksineen ei vielä ole itsellesi tuttu, tarjoaa englanninkielinen sivusto kivan kiteytyksen hänen perinnöstään. Jälkeensä jääneeseen tuotantoon lukeutuu kirjoja, artikkeleita sekä runsaasti äänitettyä materiaalia.
Avoin Kalevala
Tämä verkkolähde availee kansalliseepoksemme saloja monin tavoin – valitettavasti sivusto ei kuitenkaan ole salattu.
BIODIFUL
Kotimainen tutkimushanke lähtee ajatuksesta, että ”luontokadon pysäyttäminen on elämän suojelua”, ja sivusto tarjoaa runsaasti tietoa elonkirjosta ja luontokadosta.
Biohakkerit
Biohakkerointi on yksi tapa lähestyä itseään. Sivusto on siirtynyt kauppamaiseen ulkoasuun, vaan erinäisten tuotteiden lisäksi tarjolla on edelleen esimerkiksi valveutunutta ja valottavaa tietoa ihmiskehon toiminnasta sisältäviä ilmaisia oppaita.
BirdLife Suomi
Kotimainen järjestömme kuuluu maailman suurimpaan ympäristöjärjestöjen verkostoon ja sivustolta löytyy hillittömän runsaan lintutietouden lisäksi erilaisia osallistumismahdollisuuksia.
Kyseinen englanninkielinen verkkolehti sisältää valtavasti vertaisarvioitua informaatiota ympäristöasioista, erityisesti resilienssin ja kestävyyden kannalta tarkastellen.
Eettisen kaupan puolesta ry on kansalaisjärjestö, joka peräänkuuluttaa maailmankaupan oikeudenmukaisuutta, tuotantotapojen kestävyyttä ja kuluttamisen vastuullisuutta.
Elina Hytönen
Hytösen sivusto sisältää kattavasti tietoa mm. moninaisista terveydellisistä ja ravinnollisista tosiasioista, pitkälti valtavirran sivuuttamasta vinkkelistä tarkasteltuna ja tieteellisin tutkimustuloksin sekä viittauksin rikastettuna. Suosittelemme koluamaan tämän tietolähteen läpikotaisin.
Finnwatch
Tämän kansalaisjärjestön taustalla on joukko erilaisia suomalaisia järjestöjä. Sivusto tarjoaa monenlaista ajantasaista tietoa ihmismaailman eettisistä epäkohdista ja pyrkii vaikuttamaan liiketoiminnassa yleisiin (ikäviin) toimintamalleihin.
Gabor Maté
Suosittelemme tutustumaan tämän lääkärin laaja-alaisiin näkemyksiin ihmismielestä, traumoista, lastenkasvatuksesta ja riippuvuudesta. Sivustolta löytyy blogin lisäksi tietoa Matén kirjoista sekä kursseista ja tapahtumista.
Ilmastotoiminta
Tämä sivusto esittelee näppärästi erilaisia keinoja toimia ilmastoystävällisemmän ihmismaailman puolesta.
Jane Goodall Institute
Goodall aloitti aikoinaan tutkimalla simpansseja, mullisti sittemmin lähestymistavallaan länsimaista tieteellistä katsantokantaa ja jatkaa edelleen luonnon puolestapuhujana sekä ihmisyksilöiden inspiroijana. Englanninkieliseltä sivustolta löytyy mm. informaatiota, osallistumismahdollisuuksia sekä Good for All News -uutisosio.
Noora Shinglerin luoma konsepti sivustoineen käsittelee kaikkea kemikaaleihin liittyvää, kuten myös luomuruoka- luonnonkosmetiikka-, terveys- ja vastuullisuusaiheita.
Kirjasto
Kirjastoista löytyy lukemattomia kirjallisia helmiä ja lisäksi lainauskäytäntö ilmentää hienosti kiertotalouden arvoja.
Luonnonperintösäätiö
Säätiö avaa mahdollisuuden edistää esimerkiksi ikimetsien sekä soiden suojelua Suomessa, ja sivustolta löytyy runsaasti luontotietoutta.
Maailma.net
Tämä sivusto ”on kestävään kehitykseen, ihmisoikeuksiin, kehitysyhteistyöhön ja kansalaisyhteiskuntaan keskittynyt suomalainen verkkojulkaisu”. Julkaisijana toimiva Maailma.net ry koostuu suomalaisista ihmisoikeus- ja kehitysjärjestöistä ja -toimijoista.
Marttajärjestö
Martat ovat monessa mukana ja edistävät monin tavoin luonnonmukaista elämää. Järjestön sivustolta sekä sosiaalisen median kanavilta löytyy loputtomasti vinkkejä arjen pyörteisiin.
Oikeutta eläimille
Järjestö on nimensä mukaisesti sitoutunut parantamaan eläinten asemaa yhteiskunnassa. Sivusto sisältää runsaasti tietoa myös eläinoikeusblogin muodossa ja tarjoaa mahdollisuuden osallistua eläinten oikeuksien edistämiseen.
Olli Posti
Posti jakaa sivustollaan ja sosiaalisessa mediassa loputtomasti arvokasta tietoa esimerkiksi ravintoon liittyen. Suosittelemme ehdottomasti lukemaan myös Postin Nutrix-kirjan*.
Panu Pihkala
Pihkala käsittelee blogissaan reflektoivaan tyyliin ihmisyyden monia puolia. Tarjolla on erityisen hedelmällistä materiaalia ympäristöahdistuksen kaltaisten vitsausten kanssa sinuiksi päätymiseen.
Ensimmäisenä e-kirjoja ilmaiseksi tarjonnut Project Gutenberg on siirtänyt kymmeniä tuhansia kirjoja digitaaliseen muotoon. Sivustolta löytyy runsaasti myös suomenkielistä luettavaa. Kotimainen vastineemme on Projekti Lönnrot, tarjoten ”vapaita e-kirjoja kaikille” – valitettavasti tätä sivustoa ei kuitenkaan ole salattu.
Qigong Institute
Sivustoa ylläpitää amerikkalainen voittoa tavoittelematon järjestö ja tarjolla on loputtomasti qigong-tietoutta, aina perusteista ja opetusvideoista moninaisiin tutkimustuloksiin.
Tämä liike perustettiin tarjoamaan lapsille ja nuorille toivoa sekä voimaannuttamaan heitä toimintaan itsensä ja ympäristönsä puolesta. Paikallisuuteen perustuva järjestö on versonut pisteitä ympäri maailman, vaan toistaiseksi odotamme suomalaisen alaosaston kasvamista.
Satokausikalenteri
Oiva sivusto, joka informoi ja auttaa järjestelemään oman ruokahuoltonsa paremmin ympäristön makuun sopiville linjoille. Satosesonkitietouden lisäksi tarjolla on puutarhaa, hyvinvointia ja metsää koskettelevia kirjoituksia.
SEY – Suomen Eläinsuojeluyhdistys
Kattava lähde eläinaiheisiin asioihin. Yhdistyksen tavoitteena on eläinten elämänlaadun parantaminen ja sivustolta löytyy informaation lisäksi myös erilaisia vaikutusmahdollisuuksia.
Sitra
Erityisesti Suomen itsenäisyyden rahaston 100 fiksua ilmastotekoa on näppärä tietopaketti ekoloogisempien elämäntapatottumusten kehittelyyn. Myös hiilineutraalin kiertotalouden käsitteiden selitykset voivat osoittautua kiintoisiksi ja avartaviksi.
Suomen luonnonsuojeluliitto
Järjestön sivusto kehottaa olemaan luonnonvoima ja kertoo kattavasti erityisesti Suomen luonnon tilasta sekä tavoista vaikuttaa.
Terence McKenna
Edesmenneen herra McKennan lapset äitineen ovat luoneet sivuston, josta löytyy väyliä hänen moninaiseen tuotantoonsa. Kiintoisaksi voi miehen kirjojen ja puheiden lisäksi osoittautua hänen henkilökohtaisen kirjastonsa sisältö.
The Stories We Live By
Tämä englanninkielinen sivusto tarjoaa mahdollisuuden opiskella ekolingvistiikkaa ja löytää kielen kautta uusia näkymiä maailman mieltämiseen.
Uneven Earth
Tältä sivustolta löytyy useilla kielillä vaihtoehtoistakin näkemystä nykymaailman tolasta, erityisesti ekoLoogiselta kannalta.
Wayne W. Dyer
Edesmennyt tohtori Dyer nimettiin yhdeksi aikamme vaikutusvaltaisimmista henkisistä johtajista. Sivustolla pääsee nauttimaan hänen myötätuntoisesta asenteestaan ja jakamastaan Taon viisaudesta, myös blogin muodossa.
WWF (Suomi)
Sivustolta löytyy kattavasti tietoa ympäristöasioista maailmanlaajuisella perspektiivillä. Suosittelemme vilkaisemaan esimerkiksi opetusmateriaalit faktoineen sekä erilaiset tavat auttaa luontoa.

* Posti itse toivoo lisätä seuraavat päivitykset Nutrixiin: ”Agevesiirappia en enää suosittele; laatu on jo pitkään ollut jotain muuta kuin sen väitetään olevan. Luomuakin tärkeämpää tänä päivänä on lähiruoka ja satokaudet – eikä markettiluomu ole lähellekään korkein standardi, ja kaikkein vähiten edullinen… Etenkin luomulihan sijaan suosittelen nykyään vahvasti lähi-/niitty-/villilihaa, ja lihaakin tärkeämpiä sisäelimiä ja oikeastaan kaikkea muuta kuin lihaa mitä siinä eläimessä on.”
